О зависти и како је уништити

Драги пријатељи,

завист  је врло опасна и агресива особина, која лагано и подмукло обухвата нашу личност. Многи људи не знају ништа о контолисању ове врло негативне особине, па тако умањују квалитет свог живота, а уједно су врло непријатни за друге.

Друга врста људи не може ни да схвати да су заражени завишћу јер сопствену завист пројектују на људе око себе. Тако пропуштају шансу да се очисте од ове духовне пошасти.

Ко не ради на себи и ко не научи да кнтролише завист, која се најчешће ненадано појављује и узнемирава нас, ко је не сузбија у себи уз Божију помоћ, то може довести до ескалације неслућених размера, све до убиства особе којој завидимо.

Господ Христос нам је дао врло јасне савете како да се одбранимо од ове заразе.

Ево шта ћете чути у наредна 4 видеа;

  • Прво упућујем на 5 унутрашњих стања и осећања, којих се добро морамо чувати да не западнемо у завист. Уједно дајем и предлог како их се отарасати тј указујем на против – отров.
  • Затим упућујем на 6 негативних последица зависти и љубоморе, тј какве ћете болне повреде свог унутрашњег стања осетити, ако без контроле допустите љубомори да се развија. Ако добро знамо које особине и унутрашња стања не желимо да проживљавамо, лакше ћемо упрегнути сву снагу да спречимо нежељено.
  • На крају упућујем на 3 врло ефикасне хришћанске технике, којима се можете решити зависти. Прва техника је поготову употребљива и Богом благословена, тако да је можете употребити ”у ходу”, чак и кад сте на улици, па у трену осетите снажну завист према неком кога угледате и за кога сматрате да живи бољи и успешнији живот од вас. Ова Христова техника ће вас врло брзо вратити у нормалу и чак привући Божији благослов и унутрашњу радост.

 

ПРВИ ВИДЕО; Увод – из ког духовног извора долази завист и прве 3 ствари од који се морамо чувати да се не заразимо завишћу.

ДРУГИ ВИДЕО; следеће 2 ствари од којих се морамо чувати да се не заразимо завишћу, поготову обратити пажњу на задњу.

ТРЕЋИ ВИДЕО; 6 последица зависти.

ЧЕТВРТИ ДЕО; 3 ефектне хришћанске технике како да се ослободите зависти.

Advertisements
This entry was posted in ВИДЕО, Духовни савети, Предузми акцију and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s