Припремимо се за Божић

Стиже нам празник неизмериве важности по живот и будућност сваког човека. Бог је припремио несагледиво велики поклон за сваког од нас – рођење Свог Сина ради нашег спасења.

Беба Исус, који је рођен од девице Марије и Светог Духа, који је сишао са неба и својом вољом се родио у људском телу, морао је да заврши тачно одређени задатак за спасење читавог људског рода. Беба Исус није почео да постоји тада кад се десило његово рођење у Витјелему у Јудеји, јер је Он постојао пре времена и пре стварања света. Он је друго лице Свете Тројице – савршени Бог.

Човечанство је тако дубоко зашло у грех, да никаква жртва начињена у молитви, благочестивом живљењу или жртвовањем животиња, није могла донети ослобођење од греха. Зато је друго Лице свете Тројице морао да се роди као човек, да невин страда страшном смрћу на крсту, да би могао исплатити грехове сваког од нас, које смо некад починили, чинимо или ћемо учинити и да би нам тиме даровао вечни живот са Њим.

Без Христове жртве свако од нас би, након завршетка овог земаљског живота, прешао у пакао и муку, јер је то плата за грех, а не постоји човек који никада није згрешио. Безгрешност није могућа грешној људској природи. 

Зато је Христос дошао да исплати наше грехе и свако од нас ко поверује у Њега као Спаситеља и Бога, добије опроштај грехова и вечни живот.

Онај ко не поверује у Христа неће видети блажен живот, јер на њему остаје казна за грех и по речима нашег Господа Христа, одлази у пакао.

”Јер не посла Бог Сина својега на свет да суди свету, него да се свет СПАСЕ КРОЗ ЊЕГА. Који у Њега верује НЕ СУДИ МУ СЕ, а који не верује ВЕЋ ЈЕ ОСУЂЕН, јер није веровао у име Јединороднога Сина Божијега…” (Јеванђеље Јованово 3, 17 – 18)

”Ко верује у Сина ИМА ЖИВОТ ВЕЧНИ, а ако је непослушан Сину, НЕЋЕ ВИДЕТИ ЖИВОТА него ГНЕВ БОЖИЈИ остаје на њему” (Јеванђеље по ЈОвану 3, 36)

Неко ће рећи да су ове речи сувише тешке и можда страшне, али то је рекао сам Господ Исус, а Бог не може да лаже, јер у Његовој природи нема способности за лаж.

Рођење Божијег Сина је највећи дар људском роду. Одатле и долази обичај код неких народа, поготову на западу, да на Божић дајемо поклоне једни другима.

Али нека ваша пажња не буде само на куповини, добром јелу после поста, давањем поклона, већ је време да се почнемо припремати за оно најважније – Христов долазак у овај грешни свет!!

Исус Христос, Син Божији, сишао је са небеског трона у шталске јасле.

Дошао је из присуства анђела у пећину за стоку.

Он, коме је створени свет само капљица на врховима прстију, постао је људски ембрион.

Он, који је својом речју стварао свет, изабрао је да зависи од бриге младе девице Марије.

Божић је нова шанса да славимо Бога, да се поклонимо пред Њим и Његовом великом жртвом за нас, јер се сасвим понизио да би постао човек и извршио свој задатак на земљи.

Зато прослављајмо Емануила, нашег Бога, који је сишао међу нас!

bozicni-post

Advertisements
This entry was posted in Исус Христос, Хришћанство за почетнике and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s