Извор склада

”Јер је Господ наш судија, Господ је који нам поставља законе, Господ је цар наш, Он ће нас спасти” (Књига пророка Исаије 33, 22)

Зашто је важно усклађивати свој живот Божијим заповестима забележеним у Светом Писму – Библији?
Објаснићу кроз пример.

Пробајте да на папиру нацртате праву линију слободном руком. Колико год се трудили, увек ће бити неких неравнина. Али ако повучете линију користећи лењир, разлика ће бити видљива.
Тако и када живимо живот у складу са нашим жељама, осећањима, ослањајући се само на своје снаге и идеје, непрекидно ћемо се уваљивати у тешкоће и проблеме. Без обзира колико снаге улажете да исправите свој живот, настављаћете имати неравнине и искривљења, јер немогуће је живети исправан живот својим снагама и у складу само са нашим потребама и жељама.
Могу потврдити да превише и нас хришћана живи ослоњено на своје снаге и своје жеље, чиме непрекидно стварамо хаос у својој свакодневици.
Али ако дозволите Божијој Речи да буде ваш лењир и ако исцртате свој живот у складу са Божијим стандардима, побринућете се да кривине и хаос нестану.
Божија Реч – Библија је једини ауторитет који ће нам омогућити да испишемо праву линију у нашем приватном, породичном, пословном, духовном животу и животу заједнице.
Постоји само један Цар над царевима и Он има лењир који се зове Његова Реч, тј Његове заповести.

То и требало да буде наш стандард.
Да ли живиш у складу са својим или Божијим стандардима?

свето писмо библија

Advertisements
This entry was posted in Духовни савети, СМИСАО живота and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s